Yahoo奇摩 網頁搜尋

搜尋結果

  1. Uiteindelijk is ook weer vanuit het christelijk denken, zoals bij William Wilberforce, de slavenhandel en slavernij daarna weer afgeschaft in de 19e eeuw. De woorden van Paulus passen goed bij zijn uitspraak in de brief aan de Galaten (3: 28) waarin iedereen gelijk is voor Christus, ongeacht of hij Griek of Jood, man of vrouw, slaaf of vrije is.

  2. Abraham Kuyper. Abraham Kuyper ( Maassluis, 29 oktober 1837 – Den Haag, 8 november 1920) was een Nederlandse predikant, journalist en politicus. Kuyper staat bekend als de oprichter van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Deze partij werd opgericht in 1879 en was de eerste landelijke politieke partij in Nederland.

  3. Rietpen. Een rietpen is een schrijfinstrument gemaakt door het snijden en vormen van een enkel rietje of stuk bamboe. Een qalam is een Arabische rietpen, gebruikt voor islamitische kalligrafie . De pen wordt gezien als een belangrijk symbool van wijsheid in de islam, en verwijst naar de nadruk op kennis en onderwijs binnen de islamitische traditie.

  4. In de 19e eeuw werd Sankt Gallen het centrum van de textielindustrie van Zwitserland. De stoffen uit Sankt Gallen zijn nog steeds populair, onder andere bij Franse modeontwerpers uit Parijs. Stedenbanden Sankt Gallen heeft met één stad een stedenband: , ë ...

  5. Aan het einde van de 19e eeuw ontstond de verzuiling. Dit betekende dat de Nederlandse samenleving in vier groepen (protestanten, katholieken, liberalen en socialisten) verdeeld werd. Voornamelijk in de provincies Noord-Brabant en Limburg woonden veel katholieken, maar ook in de grote steden en Zeeuws-Vlaanderen was dit het geval.

  6. Aralmeer. De ligging van het Aralmeer. Het Aralmeer is een meer op de grens van Kazachstan en Oezbekistan. Tegenwoordig wordt de naam gebruikt voor de verschillende meren. Vroeger vormden deze wateren één groot meer. Het Aralmeer was toentertijd een van de grootste meren van Centraal-Azië. Het was belangrijk voor de landbouw en visserij.

  7. Letterkunde of filologie is de studie of Literatuur- wetenschap van taal in mondelinge en schriftelijke historische bronnen; het is de mix van tekstkritiek (heeft als doel de oorspronkelijke tekst van oude geschriften te achterhalen), literaire kritiek (bespreken van boeken), geschiedenis en taalkunde (met bijzonder sterke banden met etymologie ).