Yahoo奇摩 網頁搜尋

搜尋結果

  1. nl.wikipedia.org › wiki › NaaktzadigenNaaktzadigen - Wikipedia

    De naaktzadigen ( gymnospermen, botanische naam Gymnospermae) vormen een groep planten, die niet gekarakteriseerd wordt door een gezamenlijke ontstaansgeschiedenis. Daardoor is de groep het gemakkelijkst negatief te omschrijven: hij omvat alle zaadplanten, behalve de bedektzadigen.

  2. nl.wikipedia.org › wiki › ConiferenConiferen - Wikipedia

    Biologie. De coniferen (wetenschappelijke naam Coniferae, of bijvoorbeeld in de 23e druk van de Heukels, Coniferales) vormen een groep in het plantenrijk met ruim zeshonderd soorten. Ze horen tot de naaktzadigen ( Gymnospermae) en zijn daarvan de meest soortenrijke groep.

  3. Naaktzadigen. De categorie Naaktzadigen biedt een overzicht van artikelen over naaktzadigen ( Gymnospermae) zoals ingedeeld volgens de 23e druk van de Heukels . Hulpmiddelen: Alle categorieën - Toon bovenliggende categorieboom ( png / svg) - Toon onderliggende categorieboom ( png / svg) - Zoek artikelen met PetScan.

  4. nl.wikipedia.org › wiki › ZaadplantenZaadplanten - Wikipedia

    De zaadplanten zijn een natuurlijke groep planten die zowel traditioneel als volgens de laatste inzichten onderverdeeld worden in de naaktzadigen (Gymnospermae) en de bedektzadigen (Angiospermae of, in APG II-terminologie, angiosperms).

  5. De bedektzadigen ( wetenschappelijke naam: Angiospermae) zijn binnen de landplanten ( Embryophyta) naar soortenrijkdom en aandeel in de biomassa op Aarde de belangrijkste groep. Naar schatting bestaan er 369.000 soorten. Ze worden gekenmerkt door bloemen en doordat ze zich voortplanten door middel van zaden in vruchten .

  6. nl.wikipedia.org › wiki › CycadopsidaCycadopsida - Wikipedia

    Uiterlijk. verbergen. De klasse van de Cycadopsida [1] wordt gerekend tot de naaktzadigen . De planten hebben gewoonlijk een goed ontwikkelde stam of een knol en samengestelde bladen. De voortplantingsorganen staan op gemodificeerde bladen ( sporofyllen ). De zaadknoppen (ovula) heb een dik integument.

  7. nl.wikipedia.org › wiki › ZaadknopZaadknop - Wikipedia

    Bij de naaktzadigen (gymnospermen) liggen de zaadknoppen vrij op de schubben van kegels. Bij de alleen fossiel bekende zaadvarens staan op 'fertiele' bladen ( sporofyllen ) de zaadknoppen. De zaadknoppen zijn daar de macrosporangia met een of meer omhullende integumenten, die vaak zelf weer omgeven zijn door een cupula, een ...