Yahoo奇摩 網頁搜尋

搜尋結果

  1. Willem (Dillenburg, 24 april 1533 – Delft, 10 juli 1584), Prins van Oranje, graaf van Nassau-Dillenburg, beter bekend als Willem van Oranje of onder zijn postume bijnaam Willem de Zwijger, was een staatsman en legeraanvoerder die een sleutelrol speelde in de .

  2. Huwelijken van Willem van Oranje. Uiterlijk. verbergen. Hoewel de vier huwelijken van Willem van Oranje niet zo tot de verbeelding spreken als die van de Engelse koning Hendrik VIII – die zes maal in het huwelijk trad – zijn Willems huwelijken niet van minder belang.

    • 11
    • 27
    • 4
    • 5
  3. Willem van Oranje is een televisieserie die tussen 12 januari en 8 maart 1984 werd uitgezonden door de AVRO en de VOO. De serie was een Nederlands-Belgische coproductie en werd in België gelijktijdig uitgezonden door de BRT. De serie bestond uit tien delen waarin het levensverhaal van Willem van Oranje wordt verteld.

    Acteur
    (roep)naam In Serie
    Volledige Historische Naam En Functie
    Adolf
    Adolf van Nassau (broer van Oranje)
    Eva
    Eva Elincx (minnares van Oranje)
    Don Juan
    Juan van Oostenrijk (landvoogd)
    Maria
  4. 其他人也問了

  5. Het huis Oranje-Nassau werd voor het eerst genoemd in 1544, toen Willem I, graaf van Nassau-Dillenburg (1533-1584), beter bekend als Willem van Oranje of Willem de Zwijger, het Zuid-Franse prinsdom Orange erfde van zijn neef René van Chalon (officieel René graaf van Nassau en prins van Chalon-Oranje), de zoon van Willems oom Hendrik III.

  6. Oranjes eerste invasie, oftewel de eerste invasie van Willem van Oranje in de Spaanse Nederlanden, vond plaats in 1568. De invasie was eigenlijk een mislukking, maar wordt door de traditionele geschiedschrijvers gezien als het begin van de Tachtigjarige Oorlog .

  7. Willem Frederik Prins van Oranje-Nassau [1] ( Den Haag, 24 augustus 1772 – Berlijn, 12 december 1843) was de eerste koning der Nederlanden uit het huis Oranje-Nassau . Na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Leipzig in 1813 werd hij ingehuldigd als 'soeverein vorst' der Verenigde Nederlanden. Op 16 maart 1815 riep hij zichzelf uit tot ...

  8. De standbeelden van Willem van Oranje in Den Haag zijn twee 19e-eeuwse gedenktekens ter nagedachtenis aan Willem van Oranje; het ruiterstandbeeld (1845) aan het Noordeinde en het standbeeld (1848) op het Plein. Het zijn de oudste standbeelden in de openbare ruimte van de hofstad en beide genieten bescherming als rijksmonument .