Yahoo奇摩 網頁搜尋

搜尋結果

  1. Birinci ulusal mimarlık akımı, neoklasik Türk üslûbu veya millî mimarî rönesansı; ağırlıklı olarak 1908 ile 1930 yılları arasında yaygın olan mimarî üslûptur. Her ne kadar Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlamış bir üslûp olsa da esas etkisini cumhuriyet döneminde göstermiştir.

  2. İkinci Ulusal Mimari Akımı veya Yeni Yöreselcilik, 1939 ile 1950 yılları arasında Türkiye ’de etkisini göstermiş ve dönemin yükselen totaliter ve milliyetçi düşünce ve üsluplarından etkilenmiş bir mimarlık üslubudur.

  3. Birinci Ulusal Mimarlık Akımı’nın temsilcileri başta Mimar Kemaleddin ve Vedat Tek olmak üzere Arif Hikmet Koyunoğlu, Ali Talat Bey ve Giulio Mongeri'dir. Birinci Ulusal Mimarlık Akımı örnekleri arasında Mimar Kemaleddin’in İstanbul’da inşa edilen Kamer Hatun,

  4. Kaynakça. Dış bağlantılar. Mimar Kemaleddin. Ahmed Kemaleddin (1870; Acıbadem, Kadıköy, İstanbul – 13 Temmuz 1927; Ulus, Ankara ), 20. yüzyılın başlarındaki çalışmalarıyla tanınan ve Birinci Ulusal Mimarlık Akımı 'nın önde gelen isimlerinden olan Türk mimar . Yaşamı. Mimar Kemaleddin heykeli, İzmir.

  5. tr.wikipedia.org › wiki › Giulio_MongeriGiulio Mongeri - Vikipedi

    Giulio Mongeri (d. 1873, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu – ö. 30 Kasım 1951, Venedik, İtalya) Levanten kökenli Türk vatandaşı mimar. Birinci Ulusal Mimarlık Akımı’nın önemli temsilcilerindendir.

  6. Bu kategoride toplam 49 sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların 49 tanesi görülmektedir. Birinci Ulusal Mimarlık Akımı. 4. Vakıf Hanı. Akseki Han. Ankara Etnografya Müzesi. Ankara Han. Ankara Palas. Ankara Resim ve Heykel Müzesi. Arif Hikmet Koyunoğlu. Atatürk Müze Köşkü. Bandırma Belediyesi Nikah Salonu. Belvü Palas. Bulgur Palas. Büyük Postane.

  7. tr.wikipedia.org › wiki › Vedat_TekVedat Tek - Vikipedi

    Mehmet Vedat Tek (1873, İstanbul - 1942, İstanbul), Türk mimar. 20. yüzyılın başlarındaki çalışmalarıyla tanınmakta ve Birinci Ulusal Mimarlık Akımı 'nın Mimar Kemalettin Bey ile birlikte en önde gelen iki isminden biridir. Türkiye’nin formel eğitim görmüş ilk Türk mimarı olarak tanınır. [1]